i samarbeid med

Presentasjonsteknikk

Presentasjonsteknikk

Tekst: Anne Gabrielle Sørensen

Hvis du skal lage en miniforestilling eller -visning kan dette være en god «modell» å bruke.

Ofte er det én og én aktør som fremfører sitt bidrag etter hverandre. De kan introdusere neste aktør og dermed selv sørge for en god overgang til neste nummer.

Dette kan også brukes på elever som skal søke seg inn på skoler, auditioner eller konkurranser.

Du må ta et valg om det skal være applaus mellom hvert nummer eller bare helt til slutt.

Dette kan en styre ved å ta pause eller ikke, bukke eller ikke etter hvert nummer, med ord eller ved kroppsspråk vise at man ikke er ferdig eller fortsette direkte på neste nummer.

Merk: Velg variasjon og kontraster i enkelt fremføringene du setter sammen til en hel visning.

Du kan lære bort litt teori om det å stå på en scene, men hovedsakelig er det praktisk øving som er den eneste måten å lære dette på, akkurat som å spille et instrument.

Kommunikasjon med publikum

Vi må alltid huske på at vi er heldige som har et publikum. Det kan til og med være noen som vil betale for å se akkurat denne forestillingen. Vi gir dem en opplevelse og de gir oss sin tilstedeværelse og applaus tilbake.

Det er den som står på scenen som skal passe på at publikummerne føler seg trygge. Du skal gi dem tydelige signaler om hvordan de skal oppføre seg eller hvordan du skal samhandle med dem.

Vi har vel alle opplevd å ikke helt vite når vi skal klappe, eller klappe på feil sted og føle oss dumme som publikum. Det er den som står på scenen som er «sjefen». Vedkommende kan velge hvordan publikum skal involveres i ens fremføring. Det kan være trygt å tenke på.

Les også: Enkel presentasjon  Kommunikasjon med publikum

Spørsmål om temaet?

Kontakt oss her