i samarbeid med

Kollasj

Kollasj

Tekst: Anne Gabrielle Sørensen

Kollasj er en kunstnerisk komposisjon laget av forskjellige materialer eller element.

  • Er det mulig å finne en fellesnevner i nummerne som skal med i forestillingen, som kan gi en rød tråd eller helhetlig konsept?
  • Må vi lage et ytre ramme uavhengig av innholdet? Hva kan det være? Et sted? En tid?
  • Skal det være en rammehistorie eller skal vi bruke konferansier?

Med rammehistorie

Historien kan være svært enkel. Denne historien utspiller seg imellom og som en introduksjon til hvert enkelt nummer som skal med i en kollasj, samtidig som den har en egen historie.

Merk: Husk kontraster mellom nummerne som skal med i en kollasj, selv om det er en rammehistorie som «driver» forestillingen fremover: Visuelt nummer – sangnummer, voldsomt nummer – forsiktig nummer, flere på scenen – én på scenen

Med konferansier

Det er mange måter å gjøre dette på, men det kan være:

  • Introduksjon: Skal fange publikums nysgjerrighet. Overraskelse! Gi uttrykk for tema. Ev. bare ønske velkommen. Åpningsnummer kan gjerne være med alle aktørene på scenen og starte forestillingen.
  • Hvis det er pause skal nummeret før pause være sterkt i intensitet, og eventuelt gi forventninger om det som skal komme i neste akt.
  • Avslutning: Kan være en oppsummering av det som har vært og helst ha en forbindelse med starten. Sette et klart, sterkt og fargerikt punktum av forestillingen. Et «pangnummer» med alle aktørene kan være et fint avslutningsnummer. Eventuelt kan en bare takke for at publikum kom.

Tips: En konferansier kan introdusere annet hvert nummer samt kommentere det som har skjedd i forrige nummer. Slik kan en oppnå bedre flyt i forestillingen.

Spørsmål om temaet?

Kontakt oss her