i samarbeid med

Twitter

Twitter

Tekst: Sigrun Agøy Engum og Lage Thune Myrberget

Twitter er tradisjonelt sett brukt av meningsbærere, politikere, journalister, kjendiser o.l., og vi anbefaler at det er ledelsen som bruker dette mediet på vegne av kulturskolen.

Ledelsen bør da vurdere nøye om de vil delta i en offentlig debatt, hvem som skal snakke på Kulturskolens vegne og hvordan. Aldersgrensen på Twitter er 13 år.

Om Twitter

Twitter er et sosialt medium som lar brukerne sende korte meldinger selv, og lese meldinger andre har lagt ut. Det er bare mulig å skrive 140 tegn per innlegg, så her må du fatte deg i korthet.

Du kan legge ved lenker og bilder, hvor leserne dine kan finne mer informasjon. Det er også mulig å legge ut korte videoer på Twitter.

Relevans for kulturskolen

Kulturskolen bør ha en digital identitet. Dette oppnås ved å ha en konto og ta eierskap til eget navn og emneknagg (hashtag).

Siden Twitter er en sterkt politisk kanal er det et stort mediakommunikativt ansvar å være til stede her. Samtidig er dette en viktig kanal for å følge politikere.

Du kan passivt følge og lære. Det skjer direkte fra de som du finner relevant for din rolle og virksomheten til kulturskolen.

Så kan du velge hvordan du aktivt synliggjør din tilstedeværelse. Det kan gjøres på flere måter:

  • Kulturskolen kan like innlegg
  • Kulturskolen kan dele innlegg
  • Kulturskolen kan tagge personer og organisasjoner
  • Kulturskolen kan kommentere innlegg
  • Kulturskolen kan skape emneknagger

Twitter har potensialet til å være en kamp-, holdnings og meningsbærende kanal for kunst- og kulturpolitikk. Både lokalt og nasjonalt. Ved god bruk av denne kanalen kan man drive med strategisk påvirkningsarbeid.

Som eksempel kan vi se at geopolitiske områder som krig, klima, energi og handel påvirkes gjennom Donald Trump sin private Twitter-konto.

Emneknaggen #metoo skapte internasjonal kjønns- og maktdebatt.

Vi kan se for oss at politisk utvikling av kulturskolen på sikt kan påvirkes gjennom aktiv bruk av emneknagger, tagging og meningsytring på Twitter - fordi lokal og nasjonalpolitisk nivå er representert her.

Ekstern kilder: Slik kommer du i gang med Twitter (artikkel på online.no)  / 

Twitter for bedrifter: Alt du trenger å vite (artikkel på meltwater.com)  / twitter.com

 

Spørsmål om temaet?

Kontakt oss her