i samarbeid med

Ungdom lærte breakingkunster av en mester

2021 TMM Grindeland 22.11.jpg
22.11.2021 Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)

OSLO: Seks unge dansere har fått et større repertoar som breakere samt mange gode råd om hvordan de skal lykkes som dansere. De har vært på samling og lært av en mester: Daniel Grindeland var ungdommenes mentor i Talent møter mentor-prosjektet som Nordea Norge og Norsk kulturskoleråd arrangerte.

Denne Talent møter mentor-samling foregikk på Scandic Olympiatoppen Sportshotell i Oslo. De seks ungdommene, som etter en søknadsrunde, fikk delta på Talent møter mentor med Daniel Grindeland, var 

  • Benjamin Andreas Lamberty Elverhøi (født 2005), Hamar
  • Christoffer Lyngstad (f. 2005), Hustadvika
  • Helene Pettersen (f. 2006), Sandnes
  • Robin Silberg (f. 2004), Bodø
  • Aron Tweve (f. 2003), Elverum
  • Henrik Wiig (f. 2006), Sandnes

– Å være mentor for ungdom som driver med dans er et ufattelig stort ansvar, sa Daniel Grindeland, som for øvrig er uttatt til VM i breaking i Paris i desember i år, på forhånd. Han ønsket at samlingen skulle bli en trygg arena hvor talentene tør å spørre, prøve og feile. 

Samlinga inneholdt masse dansetrening. Og mentoren delte raust av sine erfaringer som danser. Det ble gode samtaler mellom mentor og talenter, og mellom talentene selv, og nye vennskapsbånd ble knytta. At Daniel også henta inn et knippe andre breakere for å trene med deltakerne i Talent møter mentor, ble en artig overraskelse for ungdommene som deltok i prosjektet.

Grindeland snakka også om viktigheten av å sette seg smarte mål (fins nyttige tips om slikt her i kulturskolebanken.no) og tenke entreprenørskap, etablere eget foretak og være nøye med hva en gjør i sosiale medier og ellers når det gjelder å synliggjøre seg selv og egen aktivitet. Han fikk mange spørsmål fra ungdommene, som viste stor interesse for å lære også om slikt.

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdom i alderen 15–18 år – med eller uten kulturskoletilknytning – få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

Formidle kunst og spre glede

Daniel startet med breaking i 2005. I dag jobber 24-åringen som frilanser og er medlem av Absence dansekompani. Uttrykket til Daniel er basert på dans, akrobatikk, eksplosivitet og historiefortelling. Selv sier han at målet er å formidle kunst, og spre glede og dybde gjennom dansen til mennesker i alle aldersgrupper. I løpet av sin karriere som danser har Daniel blant annet jobbet for og ved Nordland teater, Den Nationale Scene, Riksteatret, Festspillene i Bergen, Dansens hus Stockholm og Chateau Neuf. Han har reist på europaturné og har vært aktør på mer enn tusen forestillinger i Den kulturelle skolesekken.

Daniel Grindeland har også vunnet flere konkurranser og priser for sitt engasjement som danser både kommersielt og kunstnerisk. Nå satser han for fullt mot gull i den nye OL-grenen breaking i 2024.

Les mer om Daniel Grindeland i denne nyhetssaken på kulturskolebanken samt på hans eget nettsted, danielgrindeland.no.

Les også: Mer om Talent møter mentor som prosjekt

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.