i samarbeid med

Ungdom kan få eksklusivt møte med danseren Adil Khan

28.04.2021 Egil Hofsli

OSLO: Nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan. Et utvalg ungdom i alderen 1518 år vil i august få et eksklusivt møte med Khan, på en samling som også vil inneholde et danseverksted med breakeren Marvin Melås.

Talent møter mentor-samlingen med Adil Khan arrangeres i Oslo 27.29. august.

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdom i alderen 15–18 år – med eller uten kulturskoletilknytning – få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

Talent møter mentor Adil Khan 27.–29. august 2021

Talent møter mentor med Adil Khan er altså datofestet til 27.–29. august 2021. Søknadsfrist: 23. mai. På denne samlingen får deltakerne også delta på et verksted med breakeren Marvin Melås. Merk: Arrangørene tar forbehold om at utsettelse kan bli aktuelt, om koronasituasjonen tilsier det, red.anm.

Adil Khan

Adil Khan (bildet) fra Oslo har gjort karriere både som danser og skuespiller, og i senere år som foredragsholder. Han har stått på de største teaterscenene i Norge og har mottatt en rekke prisnominasjoner for roller i tv, film og teater. Talentet og formidlingsevnen hans har gjort ham til en kritikerrost skikkelse i kulturbransjen.

I 1997 fattet han interesse for breaking, og med iherdig trening ble han en ener. Khan vant etter hvert en rekke konkurranser, også i konkurranse med breakere fra hele Skandinavia. Hans nasjonale gjennombrudd kom i 2006, da han vant den norske dansekonkurransen Dansefeber på TV Norge.

I 2009 ble Adil Khan invitert til å synge Michael Jacksons «Man in the Mirror» på NRK 1 – for Auma Obama, president Barack Obamas søster – i forbindelse med en pengeinnsamling for Afrika. I 2013 og 2014 var han så programleder for serien Adils hemmelige dansere på NRK1.

Skuespillerdebuten kom i 2006, på Oslo Nye Teater som Bernardo i «West Side Story». Året etter fikk han en rolle i «Nøtteknekkeren», etterfulgt av flere produksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i «Jungelboka», og ble nominert for Heddaprisen i kategori for beste mannlige hovedrolle, som tidenes yngste nominerte.

De senere årene har Khan blitt en svært populær foredragsholder, med sitt svært personlige foredrag som handler mye om inkludering og utenforskap. Foredraget “Motstand = Styrke” har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig. Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø.

Marvin Melås (deltar på samlinga med Khan)

Marvin "Marwless" Melås (bildet) er en av Norges beste og mest anerkjente breakere. Født i Guatemala, oppvokst på Orkanger i Trøndelag og har skapt sitt navn i dansemiljøet i Oslo. Han har drevet med breaking i over 20 år. Helt siden 2009 har han jobbet som profesjonell danser med fokus på undervisning, show og konkurranser.

Til daglig jobber Marvin i AKS på en skole i Oslo og underviser dans for barn og ungdom. Han trener breaking som en toppidrett og delta i internasjonale konkurranser. Han har vunnet konkurranser både i inn- og utland. Hans filosofi i dans er basert på lek og fantasi med ett utrykk full av dybde og kraft.

Hans tilnærming til pedagogikk i dans er å bryte ned bevegelsene slik at alle, uansett alder og nivå, vil kunne mestre. Undervisningen er en god miks av dans, akrobatikk, styrke og uttøying – som breaking krever. Marvins ønske er at hver enkelt skal kjenne at han/hun har overvunnet seg selv og får mestringsopplevelse.

Les også: Mer om Talent møter mentor som prosjekt

Les også: Fortsatt mulig å bli med på Talent møter mentor med Heidi Ruud Ellingsen

 

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.