i samarbeid med

Tolv ungdommer klare for å lære av mentorene Ruud Ellingsen og Bøe

2021 TMM-deltakere 17.6.png
17.06.2021 Egil Hofsli (tekst)

OSLO: Nå er tolv ungdommer utvalgt til å få delta på to Talent møter mentor-prosjekt, med musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen og fotografen og filmskaperen Robin Bøe i mentorrollen i hvert sitt prosjekt. I begge prosjektene blir det samlinger kommende høst, men allerede nå i juni får ungdommer hvert sitt eksklusive, separate nettmøte med sin mentor.

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om.

Blant søkerne ble disse fire utvalgt til å delta i Talent møter mentor Heidi Ruud Ellingsen:

 • Hennie Horn Hynne fra Bærum / Oslo og Viken
 • Kristin Elise Myhrmoen fra Kristiansand / Agder
 • Kristian Stokke fra Selbu / Trøndelag
 • Mari Wrånes Visser fra Kristiansand / Agder

Blant søkerne ble disse åtte utvalgt til å delta i Talent møter mentor Robin Bøe:

 • Magnus Gulliksen fra Asker / Oslo og Viken
 • Raphael Hosea fra Verdal / Trøndelag
 • Isak Ramsvik fra Tvedestrand / Agder
 • August Reece fra Fredrikstad / Oslo og Viken
 • Niklas Sevaldsen fra Bærum / Oslo og Viken
 • Gustav Sigmundstad fra Risør / Agder
 • Oda Simonsen fra Sandefjord / Vestfold og Telemark
 • Sunniva Skjelbred Solberg fra Larvik / Vestfold og Telemark

Talent møter mentor-samlingen med Heidi Ruud Ellingsen arrangeres i Oslo 5.–7. november 2021, mens ungdommene som skal på samling med Robin Bøe skal til Oslo allerede 27.29. august.

Samtlige tolv deltakere vil allerede før sommeren få eksklusive, digitale «én til én»-møter med sin mentor – som en «bonusgave».

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdom i alderen 15–18 år – med eller uten kulturskoletilknytning – få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

Heidi Ruud Ellingsen

Heidi Ruud Ellingsen (født 1985) er en norsk skuespiller, danser og sanger, utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er opprinnelig fra Narvik, der hun blant annet fikk opplæring ved den kommunale kulturskolen. Hun var i sin tid også kommunens kandidat til Drømmestipendet, som hun da også ble tildelt.

Ruud Ellingsen scenedebuterte i 2006 og slo gjennom i 2008 da hun vant NRK-konkurransen Drømmerollen. Hun er i dag kjent for sine roller i en rekke musikaler og teaterstykker, og hun har spilt i tv-serier som «Hjem» og «100 Code». Hun ledet Melodi Grand Prix 2019 sammen med Kåre Magnus Bergh.

Heidi Ruud Ellingsen er selv veldig bevisst på hvor viktig lærdom hun fikk fra sine kulturskolelærere i tenårene, og er derfor også veldig lysten på å dele sin kunnskap og sine erfaringer med kulturutøvende ungdommer gjennom Talent møter mentor.

Robin Bøe

Foto og film er hva Robin Bøe (født 1998) driver med. Mange har merket seg mannens arbeid de senere årene, og da spesielt som konsertfotograf.

Robin Bøe fra Greåker fotograferer og filmer artister både på scenen og i studio, og har allerede blitt lagt merke til i musikkbransjen som en svært dyktig konsertfotograf. Hans egen fotodrøm startet nærmest som en tilfeldighet. Før han startet på videregående hadde han nesten ikke tatt i et fotokamera, men var svært interessert i musikk, og har selv spilt gitar i en årrekke. – Interessen for konsertfoto startet i 2015, da jeg hadde en skoleoppgave som det gikk dritt med. Et par dager før oppgaven skulle leveres, sendte jeg en henvendelse til managementet til Erik og Kriss og spurte om jeg kunne få lov til å komme nær dem og fotografere dem under en konsert, noe jeg fikk lov til. Dette førte til at jeg fikk levert oppgaven og jeg fikk gode tilbakemeldinger på bildene mine, forteller Robin Bøe.

Den selvlærte fotografen og filmskaperen har senere arbeidet med en rekke norske artister og plateselskap. Blant artistene han har gjort oppdrag for, fins Astrid S, Julie Bergan, Karpe Diem, Nico & Vinz, Erik og Kriss og Marcus og Martinus.

Bøe liker å hjelpe andre som holder på med foto og film. Han har også gode foto- og filmtips å gi utøvere som ønsker å promotere seg selv enda bedre.

Robin Bøe har eget nettsted: robinboee.com.

Les også: Mer om Talent møter mentor som prosjekt

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.