i samarbeid med

Talentbegeistring etter første møte med mentor Ella

2020 Tmm-samling 1 kollasj.png
17.02.2020 Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto) Sigrun Ågøy Engum (film)

TALENT MØTER MENTOR ELLA MARIE: Første samling i Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen ble gjennomført i Oslo 14.-16. februar.

OSLO: Da er Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen i gang. Sist helg var de åtte ungdommer og Ella Marie samla i Oslo – for å bli bedre kjent, for å lære av hverandre samt for å lære av det den unge, men drevne artisten har skaffet seg av erfaring og kompetanse.

Talent møter mentor er et delprosjekt i Nordea-prosjektet KUL-TUR. Første samling i Talent møter mentor Ella inneholdt blant annet "bli kjent"-øvelser og skriveøkt med mentor Ella Marie, studiobesøk og -jobbing hos Lars Kristian Rosness, overraskelseskonsert med Daniela Reyes Holmsen samt felles måltider og sosialt samvær.

Klikk på bildet og se filmglimt fra første samling. ->

Ingrid Almås, rådgiver i Norsk kulturskoleråd, er prosjektleder for denne Talent møter mentor-runden, og forteller om en god første samling, noe ungdommene selv bekrefter i form av flere positive meldinger i sosiale medier.  

De åtte ungdommene som etter en søknadsrunde ble utvalgt til å delta på denne runden av Talent møter mentor, er

  • Inna Marja Amundsen (15) fra Evenes, Nordland
  • Ingrid Melvold Govasli (15) fra Nærøysund, Trøndelag
  • Ingmar Fottland (15) fra Trondheim, Trøndelag
  • Oda Linnea Linett Eiden (18) fra Strand, Rogaland
  • Hennika Larsen (15) fra Holmestrand, Vestfold og Telemark
  • Lone Sofie Kreutzer-Hagen (15) fra Halden, Viken
  • Torleif Dalbakk Myre (18) fra Os, Innlandet
  • Johannes Ryen (17) fra Os, Innlandet

Talent møter mentor

Klikk på bildet og hør talent og mentor snakke om første samling. ->

De åtte ungdommene som deltar i denne runden av Talent møter mentor, får et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd. For disse åtte vil vårhalvåret 2020 by på både samlinger sammen med og annen oppfølging fra den kjente og populære artisten fra Finnmark.

Ella Marie Hætta Isaksen (22) er selv tidlig i sin artistkarriere, men hun er allerede meget anerkjent som utøver av elektronisk joik. I tillegg til en strålende solokarriere, som inkluderer seier i NRK-konkurransen Stjernekamp 2018, er hun med i bandet ISÁK. Som mentor ønsker hun å møte talent fra mange sjangre innen rytmisk musikk - som pop, jazz, rock, EDM m.m.

– Jeg håper dette kan være en arena som oppleves trygg og åpen for deltakerne. Vi deler erfaringer rundt det å være ung og kreativ, og hjelper hverandre videre på veien. Jeg skal i alle fall gi alle deltakerne alle tips jeg har om det å bli artist, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

Talent møter mentor er et konsept som inngår i samarbeidet Norsk kulturskoleråd har med Nordea gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre. Mentor Ella Marie ser oppdraget som både spennende og gjevt.

– Ærefullt oppdrag

– Jeg tenker at det er et ærefullt oppdrag, og et oppdrag jeg tar på alvor. Mentorrollen har jeg vært lite i før, så dette er også personlig veldig spennende. Men jeg skal bare prøve å hjelpe ungdommene videre på den veien de selv ønsker å gå, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

Som en del av prosjektet trekkes det inn ressurser fra mentorens nettverk. På første samling innebar det at deltakerne fikk besøke studioet til produsenten Lars Kristian Rosness  der en del av deltakerne også fikk muligheten til å jobbe med egne låter sammen med Rosness. I tillegg vil deltakerne også få annet relevant kunnskapspåfyll. Samlingene skal også romme mye sosial omgang og noen felles kulturopplevelser. Denne gangen ble det en egen intimkonsert med artisten Daniela Reyes Holmsen.

Talent møter mentor omfatter to samlinger i Oslo samt trolig et tredje og siste "møtepunkt" - formen på dette er foreløpig ikke bestemt. Mellom samlingene vil deltakerne bli fulgt opp av mentor Ella, også gjennom videotelefonmøter.

Les også: Dette er Talent møter mentor

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.