i samarbeid med

Talent møter mentor x 3: Ungdom kan møte Adil Khan, Heidi Ruud Ellingsen og Robin Bøe

2021 Mentorer 25.3.png
15.04.2021 Egil Hofsli (tekst)

TRONDHEIM: Tre mentorer er klare for å gi råd til, dele erfaringer med og inspirere ungdom kommende høst. Nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan, mens det fram til fredag 23. april også er mulig å søke om få fotografen og filmmakeren Robin Bøe og musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen som mentorer.

Samlingene med alle disse tre vil bli arrangert i Oslo høsten 2021. Samlingene med både Robin Bøe og Adil Khan gjennomføres 27.29. august, mens samlinga med Heidi Ruud Ellingsen arrangeres 5.–7. november.

Og de ungdommene som søker og deretter velges ut til å få møte henholdsvis Bøe og Ruud Ellingsen kommende høst, vil allerede denne våren få eksklusive, digitale «én til én»-møter med sine mentorer – som en «bonusgave». I forkant vil deltakerne få informasjon om hva som vil/kan være innholdet på disse møtene.

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdom i alderen 15–18 år – med eller uten kulturskoletilknytning – få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

*) Det er koronapandemien som gjør at det igjen blir mulig å søke om få møte Robin Bøe. Merk: De som allerede har søkt, behøver ikke å søke å nytt.

Talent møter mentor Adil Khan 27.–29. august 2021

Talent møter mentor med Adil Khan er altså datofestet til 27.–29. august 2021. Søknadsfrist: 23. mai. På denne samlingen får deltakerne også delta på et verksted med breakeren Marvin Melås. Merk: Arrangørene tar forbehold om at utsettelse kan bli aktuelt, om koronasituasjonen tilsier det, red.anm.

Adil Khan

Adil Khan (bildet) fra Oslo har gjort karriere både som danser og skuespiller, og i senere år som foredragsholder. Han har stått på de største teaterscenene i Norge og har mottatt en rekke prisnominasjoner for roller i tv, film og teater. Talentet og formidlingsevnen hans har gjort ham til en kritikerrost skikkelse i kulturbransjen.

I 1997 fattet han interesse for breaking, og med iherdig trening ble han en ener. Khan vant etter hvert en rekke konkurranser, også i konkurranse med breakere fra hele Skandinavia. Hans nasjonale gjennombrudd kom i 2006, da han vant den norske dansekonkurransen Dansefeber på TV Norge.

I 2009 ble Adil Khan invitert til å synge Michael Jacksons «Man in the Mirror» på NRK 1 – for Auma Obama, president Barack Obamas søster – i forbindelse med en pengeinnsamling for Afrika. I 2013 og 2014 var han så programleder for serien Adils hemmelige dansere på NRK1.

Skuespillerdebuten kom i 2006, på Oslo Nye Teater som Bernardo i «West Side Story». Året etter fikk han en rolle i «Nøtteknekkeren», etterfulgt av flere produksjoner. Han høstet gode kritikker for sin rolle som Mowgli i «Jungelboka», og ble nominert for Heddaprisen i kategori for beste mannlige hovedrolle, som tidenes yngste nominerte.

De senere årene har Khan blitt en svært populær foredragsholder, med sitt svært personlige foredrag som handler mye om inkludering og utenforskap. Foredraget “Motstand = Styrke” har blitt omtalt som oppvekkende, usminket, brutalt, samfunnskritisk og ærlig. Det er et foredrag som skildrer en oppvekst med mobbing, rasisme, utenforskap, trusler, vold, sosial angst og ekstreme forventninger fra både foreldre, skole og miljø.

Marvin Melås (deltar på samlinga med Khan)

Marvin "Marwless" Melås (bildet) er en av Norges beste og mest anerkjente breakere. Født i Guatemala, oppvokst på Orkanger i Trøndelag og har skapt sitt navn i dansemiljøet i Oslo. Han har drevet med breaking i over 20 år. Helt siden 2009 har han jobbet som profesjonell danser med fokus på undervisning, show og konkurranser.

Til daglig jobber Marvin i AKS på en skole i Oslo og underviser dans for barn og ungdom. Han trener breaking som en toppidrett og delta i internasjonale konkurranser. Han har vunnet konkurranser både i inn- og utland. Hans filosofi i dans er basert på lek og fantasi med ett utrykk full av dybde og kraft.

Hans tilnærming til pedagogikk i dans er å bryte ned bevegelsene slik at alle, uansett alder og nivå, vil kunne mestre. Undervisningen er en god miks av dans, akrobatikk, styrke og uttøying – som breaking krever. Marvins ønske er at hver enkelt skal kjenne at han/hun har overvunnet seg selv og får mestringsopplevelse.

Heidi Ruud Ellingsen

Heidi Ruud Ellingsen (født 1985) er en norsk skuespiller, danser og sanger, utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er opprinnelig fra Narvik, der hun blant annet fikk opplæring ved den kommunale kulturskolen. Hun var i sin tid også kommunens kandidat til Drømmestipendet, som hun da også ble tildelt.

Ruud Ellingsen scenedebuterte i 2006 og slo gjennom i 2008 da hun vant NRK-konkurransen Drømmerollen. Hun er i dag kjent for sine roller i en rekke musikaler og teaterstykker, og hun har spilt i tv-serier som «Hjem» og «100 Code». Hun ledet Melodi Grand Prix 2019 sammen med Kåre Magnus Bergh.

Heidi Ruud Ellingsen er selv veldig bevisst på hvor viktig lærdom hun fikk fra sine kulturskolelærere i tenårene, og er derfor også veldig lysten på å dele sin kunnskap og sine erfaringer med kulturutøvende ungdommer gjennom Talent møter mentor.

Merk: I denne videoen fra 2020 snakker Robin om "samlingen neste år". Samlinga arrangeres altså 27.-29. august 2021.

Robin Bøe

Foto og film er hva Robin Bøe (født 1998) driver med. Mange har merket seg mannens arbeid de senere årene, og da spesielt som konsertfotograf.

Robin Bøe fra Greåker fotograferer og filmer artister både på scenen og i studio, og har allerede blitt lagt merke til i musikkbransjen som en svært dyktig konsertfotograf. Hans egen fotodrømmen startet nærmest som en tilfeldighet. Før han startet på videregående hadde han nesten ikke tatt i et fotokamera, men var svært interessert i musikk, og har selv spilt gitar i en årrekke. – Interessen for konsertfoto startet i 2015, da jeg hadde en skoleoppgave som det gikk dritt med. Et par dager før oppgaven skulle leveres, sendte jeg en henvendelse til managementet til Erik og Kriss og spurte om jeg kunne få lov til å komme nær dem og fotografere dem under en konsert, noe jeg fikk lov til. Dette førte til at jeg fikk levert oppgaven og jeg fikk gode tilbakemeldinger på bildene mine, forteller Robin Bøe.

Den selvlærte fotografen og filmskaperen har senere arbeidet med en rekke norske artister og plateselskap. Blant artistene han har gjort oppdrag for, fins Astrid S, Julie Bergan, Karpe Diem, Nico & Vinz, Erik og Kriss og Marcus og Martinus.

Bøe liker å hjelpe andre som holder på med foto og film. Han har også gode foto- og filmtips å gi utøvere som ønsker å promotere seg selv enda bedre.

Robin Bøe har eget nettsted: robinboee.com.

Les også: Mer om Talent møter mentor som prosjekt

 

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.