i samarbeid med

Unge fototalent kan få mentorhjelp av Robin Bøe

15.12.2020 Egil Hofsli (tekst)

ROBIN BØE SOM MENTOR: Fotografen og filmskaperen Robin Bøe skal gjennom Talent møter mentor dele av sin kunnskap med unge fotograftalenter. (Foto: privat)

OSLO: I februar 2021 vil et utvalg ungdommer som har interesse for foto og film få et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd: De vil få mentorhjelp av fotografen og filmskaperen Robin Bøe. Ungdom i alderen 15-18 år fra hele landet kan nå søke om plass i Talent møter mentor.

Klikk her og hør Robin Bøe oppfordre ungdom til å søke om deltakelse på Talent møter mentor

For de utvalgte ungdommene vil 19.–21. februar 2021  by på et spennende og eksklusivt møte med en ung, men svært erfaren fotograf og filmskaper med musikk- og konsertfotografering som sitt spesialfelt. Planen er å få til en fysisk samling i Oslo, for de seks-åtte ungdommene som velges ut blant søkerne. Mentor Robin Bøe vil delta i utvelgelsen, sammen med prosjektledelsen for Talent møter Mentor.

Her finner du søknadsinformasjon og søknadsskjema 

Søknadsfrist: 15. januar 2021.

Denne Talent møter mentor-samlinga vil inneholde praktisk arbeid innen foto og film bl.a. knytta opp mot konsertarbeid samt mye annet som vil være til god hjelp for ungdom som har en plan og/eller en drøm om å drive med foto og film i framtida, og da kanskje som profesjonell utøver. Robin Bøe vil dele av sin lærdom, og dele av sin egen karrierehistorie, med både opp- og nedturer.

Det blir tid til gode samtaler mellom talenter og mentor, også ved felles måltider. Noen programdetaljer gjenstår å få på plass, så her er det mye nyttig og spennende i venter for dem som får delta på Talent møter mentor med Robin Bøe.

I forkant av samlinga vil deltakerne bli Robin Bøe møte deltakerne enkeltvis via et nettmøte, trolig via Skype.

Begynte med foto ved en tilfeldighet

Robin Bøe (født 1998) fra Greåker er ung, men mange har merka seg mannens arbeid de senere årene, og da spesielt som konsertfotograf. Det har ført til mange jobbforespørsler fra artister som vil benytte ham til foto- og filmoppdrag.

Hans egen fotokarriere starta nærmest som en tilfeldighet. Før han starta på videregående skole hadde han nesten ikke tatt i et fotokamera. Men han var og er svært interessert i musikk, og har selv spilt gitar i en årrekke.

– Interessen for konsertfoto startet i 2015, da jeg hadde en skoleoppgave som jeg slet med. Et par dager før oppgaven skulle leveres, sendte jeg en henvendelse til managementet til artistduoen Erik og Kriss, og spurte om jeg kunne få lov til å komme og fotografere dem under en konsert. Det fikk jeg lov til. Dette førte til at jeg fikk levert skoleoppgaven, og jeg fikk gode tilbakemeldinger på bildene mine, forteller Robin Bøe, som i dag har nesten 40 000 følgere på Instagram, der han presenterer mange av sine konsertfoto.

Den selvlærte fotografen og filmskaperen har arbeidet med en rekke norske artister og plateselskap. Blant artistene han har gjort oppdrag for, fins Astrid S, Julie Bergan, Karpe, Nico & Vinz, Erik og Kriss og Marcus og Martinus. Også den svenske popstjernen Zara Larsson har Bøe arbeidet med.

Bøe liker å hjelpe andre som holder på med foto og film. Han har også gode foto- og filmtips å gi utøvere som ønsker å promotere seg selv enda bedre.

Robin Bøe har eget nettsted: robinboee.com

Del av Nordea-prosjektet KUL-TUR

Talent møter mentor er et konsept som inngår i samarbeidet Norsk kulturskoleråd har med Nordea gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

Egenandel, dokumentasjon og litt informasjon

Egenandel: Om det blir en fysisk samling i Oslo, slik planen er, vil det bli en egenandel på 1900 kroner per deltaker. Denne dekker reise, mat og overnatting.

Dokumentasjon: Alle søkere må legge ved noen foto og/eller filmer/videoer, som viser søkernes ferdigheter. I tillegg må søkerne svare på noen spørsmål som fins i søkndadsskjemaet.

Selv om Talent møter mentor-prosjektet er en del av samarbeidet mellom Norsk kulturskoleråd og Nordea, er det intet krav om at søkeren er kulturskoleelev.

Tilbakemelding om en får delta eller ikke, vil søkerne trolig få innen ei uke etter at søknadsfristen er ute.

Spørsmål om Talent møter mentor med Robin Bøe, kan rettes til rådgiver Ingrid Almås i Norsk kulturskoleråd: Telefon: 99 51 70 31, e-post: ingrid.almas@kulturskoleradet.no.

Les også: Beskrivelse av Talent møter mentor som konsept

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.