i samarbeid med

Takknemlige talent etter prosjekt med mentor Ella Marie

15.06.2020 Egil Hofsli (tekst)

TALENT MØTER MENTOR ELLA MARIE: Siste samling i Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen ble gjennomført som nettmøte 13. juni. Gruppebildet er fra første samling i februar.

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen er over målstreken. Koronapandemien medførte at prosjektet ble annerledes enn først planlagt, men mye tyder på at de unge talentene er godt fornøyd med hva de har fått fra den unge, men allerede svært erfarne artisten fra Tana.

Sist helg var de åtte ungdommene og Ella samlet for siste gang, via internett. Her fikk de lære mer om markedsføring i sosiale medier, de fikk lære mer om studioarbeid og de fikk enkeltsamtaler med mentor Ella.

Talent møter mentor er et delprosjekt i Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea driver. Prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet. Talent mener mentor-ordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre. Mentor Ella Marie ser oppdraget som både spennende og gjevt.

Talent møter mentor Ella har gitt de involverte ungdommene både fysiske og digitale møter med mentor Ella Marie - både i plenum og på tomannshånd, studiobesøk og -jobbing hos Lars Kristian Rosness , overraskelseskonsert med Daniela Reyes Holmsen samt at deltakerne også har lært mye gjennom faglig og sosialt samkvem med hverandre. 

De åtte ungdommene som har deltatt i Talent møter mentor med Ella Marie Hætta Isaksen, er

  • Inna Marja Amundsen (15) fra Evenes, Nordland
  • Ingrid Melvold Govasli (15) fra Nærøysund, Trøndelag
  • Ingmar Fottland (15) fra Trondheim, Trøndelag
  • Oda Linnea Linett Eiden (18) fra Strand, Rogaland
  • Hennika Larsen (15) fra Holmestrand, Vestfold og Telemark
  • Lone Sofie Kreutzer-Hagen (15) fra Halden, Viken
  • Torleif Dalbakk Myre (18) fra Os, Innlandet
  • Johannes Ryen (17) fra Os, Innlandet

– Veldig lærerikt!

Hennika Larsen (bildet) er både stolt av og glad for at hun ble valgt ut til å være med på Talent møter mentor, og hun synes det var vært en fin opplevelse.

– Å ha Ella som mentor var veldig hyggelig og lærerikt, og det har vært gøy å møte andre talenter som brenner for musikk. På første samling fikk vi hjelp med låtskriving, og jeg fikk tid i studio og hjelp av en proff til å lage en demo. På andre samling fikk vi tips om hvordan vi kan profilere oss selv som artister på sosiale medier, sier Hennika.

– Både på samlingene og mellom samlingene har jeg hatt samtaler alene med Ella. Hun har delt mange av sine erfaringer med meg. Ella har gitt meg gode tilbakemeldinger på musikken min og gitt råd om hvordan jeg kan utvikle meg som artist. Jeg synes Ella har vært en super mentor, sier Hennika.  Jeg vil også takke prosjektleder Ingrid Almås som har tatt veldig godt vare på oss både før og under samlingene. Å ha vært med på Talent møter mentor er et minne for livet, og jeg har blitt kjent med mange kule folk, sier Hennika, som allerede er godt i gang med noe som kan bli en spennende artistkarriere.

– Veldig takknemlig

En av de andre deltakerne, Lone Sofie Hagen, er også veldig fornøyd med hva Talent møter mentor har gitt henne.

– Jeg er veldig takknemlig for å fått lov til å være med på dette. Jeg har blitt kjent med mange andre fantastiske musikere og ikke minst blitt kjent med Ella Marie, sier Lone Sofie (t.v. på bildet, sammen med Ella Marie Hætta Isaksen).

Lone Sofie skryter også av innholdet i den siste samling på nett. – Det var en veldig læringsfull opplevelse. Jeg lærte mye om markedsføring, og har også lært en del om verktøy til hvordan bli sett mer på sosiale medier osv. Dette har definitivt åpnet øynene mine mer for musikkbransjen, sier Lone Sofie Hagen.

Talent møter mentor

 Det har vært fantastisk å bli kjent med disse talentene! Gjennom musikken de har vist meg har jeg blitt kjent med det indre livet som bor i hver enkelt. De har fortalt meg om drømmene sine, og jeg har prøvd mitt beste på å gi dem verktøy for å oppnå dem. I prosessen har jeg også blitt inspirert til å skrive mer musikk og jobbe hardere, sier Ella Marie Hætta Isaksen. Hun er selv tidlig i sin artistkarriere, men hun er allerede meget anerkjent som utøver av elektronisk joik. I tillegg til en strålende solokarriere, som inkluderer seier i NRK-konkurransen Stjernekamp 2018, er hun med i bandet ISÁK.

– Jeg håper dette har vært en arena som har opplevdes trygg og åpen for deltakerne. Vi har delt erfaringer rundt det å være ung og kreativ, og hjulpet hverandre videre på veien, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

Les også: Dette er Talent møter mentor

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.