
OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for første gang i år, til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 3. september 2020.
Nordeas innovasjonsstipend inngår i Nordea-prosjektet KUL-TUR som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om. Nordea ønsker at stipendet skal bidra til utvikling i kulturskolen, i form av fornyelse og nyskaping.
Søknadsportalen finner du her Søknadsfrist: 3. september 2020.
Mer informasjon om Nordea innovasjonsstipend på stipendets egen side
Anita Krohn Traaseth leder juryen
Juryen som skal vurdere søknadene på Nordeas innovasjonsstipend, ledes av næringslivsleder og forfatter Anita Krohn Traaseth (bildet). Hun var blant annet administrerende direktør for Innovasjon Norge i perioden 2014–2019.
– Hvorfor er det viktig å tenke innovasjon (også) i kommunale kulturskoler?
– Det er viktig å tenke utvikling og innovasjon i alle sektorer, i bedrifter, organisasjoner, skoler, og derav også kulturskolene. Kulturskolene tilbyr barn undervisning i dans, musikk, teater, kunst m.m., og det er særs viktige fag og egenskaper for å utvikle kreativitet, som jo er en av pilarene i alt innovasjonsarbeid, sier Anita Krohn Traaseth.
– Har du noen råd å gi om hvordan en kommer i gang med innovasjonsarbeid i en kulturskole, om dette aldri har hatt fokus hos kulturskoleledelsen?
– Den beste måten å komme i gang med innovativt arbeid på, om en ikke har hatt fokus på dette før, er å lytte til ansatte i kulturskolene, lytte til dem som utøver arbeidet, som trolig har dyp innsikt i en rekke prosjekt og har mange ideer om utvikling. Da er jeg sikker på at det kommer opp en rekke konkrete forslag. En annen effektiv måte å tilnærme seg innovasjonsarbeid på, er å lære av andres prosjekt og erfaringer.
– Hva tror du Nordeas innovasjonsstipend kan medføre av utvikling i kulturskolene?
– Sårt tilførte midler og motivasjon, noe som kulturskolene ikke er bortskjemte med. Jeg er helt sikker på at det utøves flere innovative prosjekt ved mange norske kulturskoler. Jeg tror også at mange av disse gjerne skulle hatt midler for å skalere opp og å teste ut nye prosjekt.
Stipendet skal utdeles årlig, og stipendbeløpet på 100 000 kroner går til én kommunal kulturskole som velges ut av en jury etter en søknadsrunde. Fristen for å søke er 3. september 2020. Offentliggjøring av stipendmottaker samt stipendutdeling finner sted på Norsk kulturskoleråds landsting i Stjørdal 22. oktober 2020.
Dette er jurylaget
Juryen som skal vurdere søknadene på Nordeas innovasjonsstipend, ledes altså av Anita Krohn Traaseth. I juryen har Krohn Traaseth med seg Håvard Lindtvedt, sjef for Startup & Growth-avdelingen i Nordea, Anne Romsaas, seniorrådgiver innen innovasjon i KS, og Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.
Les også: Anne Romsaas, KS: – Start med å se på hva det vil være spennende å få til (intervju med jurymedlem for Nordeas innovasjonsstipend)
Les også: Skal stimulere til fornyelse i kulturskolen (fyldig nyhetsak om stipendnyheten)
Les også: Dette er Nordeas innovasjonsstipend (stipendets egen side på kulturskolebanken.no)