i samarbeid med

Nordeas innovasjonsstipend: Juryarbeidet gjort – avgjørelsen holdes hemmelig til august

10.05.2021 Egil Hofsli (tekst)

JURYERING UTFØRT:  Juryen for Nordeas Innovasjonsstipend 2021 består av Une Tangen  (nederst t.v.), Anita Krohn Traaseth, Morten Christiansen (øverst t.h.) og Håvard Lindtvedt.

OSLO: 20 søknader fra 27 kommunale kulturskoler lå på bordet da juryen for Nordeas innovasjonsstipend 2021 satte seg sammen. Nå er avgjørelsen tatt, men først i august offentliggjøres det hvem som får stipendet pålydende 100 000 kroner.

Nordeas innovasjonsstipend 2021 vil bli utdelt i uke 33, under Arendalsuka 2021.

Juryen skal ha vært enstemmig i sitt valg av stipendmottaker.

– I år som i fjor mottok vi mange spennende søknader fra kulturskoler over hele Norge. Det er ikke tvil om at det foregår mye spennende innovasjons- og nyskapingsarbeid i de kommunale kulturskolene, sier juryleder Anita Krohn Traaseth (bildet).

– Det som særmerket seg blant søkere, i år som i fjor, var økt fokus på å bruke teknologi. Juryen hadde en krevende oppgave med å finne den rette vinneren blant de verdige søkerne, men ble omforent om en svært spennende kandidat til slutt. Vi gleder oss til å overrekke prisen, sier Anita Krohn Traaseth.

Årets juryleder for Nordeas innovasjonsstipend er kjent som næringslivsleder og forfatter. Hun var blant annet administrerende direktør for Innovasjon Norge i perioden 2014–2019. Med seg i juryen har hun hatt Håvard Lindtvedt, sjef for Startup & Growth-avdelingen i Nordea, Une Tangen, seniorrådgiver innen innovasjon i KS, og Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd.

Andre gang

Nordeas innovasjonsstipend er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. 2021 er andre gang stipendet utdeles, og tanken er at stipendet skal fremme innovasjon i kulturskolen. Tynset kulturskole vant Nordeas innovasjonsstipend 2020, for en prosjektidé om et nytt fagtilbud - dans og teknologi, som nå er blitt virkelighet

Les mer om Nordeas innovasjonsstipend og se hvem som er årets søkere og hva prosjektene dere

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.