i samarbeid med

Hennika og sju unge til får mentorhjelp fra Ella Marie

2020 Ella og Hennika 29.1.png
29.01.2020 Egil Hofsli (tekst)

MENTORHJELP: Hennika Larsen (t.h.) er en av åtte som får Ella Marie Hætta Isaksen som mentor. (Foto: Tore Sætre/Wikimedia og hennika.no)

OSLO: Nå er det klart hvilke åtte, unge musikktalent som gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR skal få mentorhjelp fra den kjente artisten Ella Marie Hætta Isaksen våren 2020. De åtte er ...

  • Inna Marja Amundsen (15) fra Evenes, Nordland
  • Ingrid Melvold Govasli (15) fra Nærøysund, Trøndelag
  • Ingmar Fottland (15) fra Trondheim, Trøndelag
  • Oda Linnea Linett Eiden (18) fra Strand, Rogaland
  • Hennika Larsen (15) fra Holmestrand, Vestfold og Telemark
  • Lone Sofie Kreutzer-Hagen (15) fra Halden, Viken
  • Torleif Dalbakk Myre (18) fra Os, Innlandet
  • Johannes Ryen (17) fra Os, Innlandet

– Jeg gleder meg til å ha Ella som mentor og jeg håper at hun kan lære oss masse kult. Også blir det gøy å møte andre som driver med det samme som meg. Og jeg håper at jeg får mange nye venner, sier Hennika Larsen (bildet), som helst lyder artistnavnet Hennika og som allerede er i gang med å legge grunnlaget for det hun håper skal bli et liv med mye musikk i.

– Min drøm er å kunne leve av musikken min som artist og låtskriver. Jeg har lyst til å opptre på store arrangementer og være et godt forbilde, sier Hennika som du kan lese mer om og høre mer av på hennes eget nettsted, hennika.no

– Tror det er mye å lære av Ella

Også Torleif Dalbakk Myre (bildet) fra Os i Østerdalen har store forventninger til det han skal være med på. – Ella har jo gjort seg mange erfaring som artist allerede, og jeg tror hun har mye å lære meg og dele med meg, sånn at jeg kan forbedre meg som musiker og artist samt ta med noe hjem til resten av bandet vårt, sier Torleif.

Torleif er en aktiv musiker i mange roller. Han er trommeslager i bandet Almost Ultra som er hans hovedsatsing per nå. Videre synger han i Os Mannskor. Han har kompetanse på mange instrument (først og fremst trommer og sang, men også gitar, bass, keyboard m.m.).

– Jeg ønsker å kunne leve av musikken - som jo er det som gir mening for meg - samt gi musikkglede til andre. Planen nå er å se hva vi kan drive det til som band. Om det blir vanskelig å gjøre karriere som bandmusiker, så kan jeg tenke meg å bli lærer innen musikkfaget, sier Torleif. Alle de fire musikerne i bandet Almost Ultra søkte om deltakelse i Talent møter mentor. Da juryen fant plass til bare to av dem, ble de fire enige om at Torleif og bassist Johannes Ryen skulle ha de plassene. Men som Torleif sier: Alt de to utvalge får av påfyll gjennom prosjektet, skal komme hele bandet til gode.

Talent møter mentor

Henikka og de sju andre ungdommene som er utvalgt til denne runden av Talent møter mentor får et unikt tilbud, muliggjort av et samarbeid mellom Nordea og Norsk kulturskoleråd. For disse åtte vil vårhalvåret 2020 by på både samlinger sammen med og annen oppfølging fra den kjente og populære artisten fra Finnmark. Ella Marie Hætta Isaksen (21) er selv tidlig i sin artistkarriere, men hun er allerede meget anerkjent som utøver av elektronisk joik. I tillegg til en strålende solokarriere, som inkluderer seier i NRK-konkurransen Stjernekamp 2018, er hun med i bandet ISÁK. Som mentor ønsker hun å møte talent fra mange sjangre innen rytmisk musikk - som pop, jazz, rock, EDM m.m.

– Jeg håper å skape en arena for deltakerne som oppleves trygg og åpen for alle. Der vi skal kunne dele erfaringer ved å være ung og kreativ, og hjelpe hverandre videre på veien. Jeg skal i alle fall gi alle deltakerne alle tips jeg har om det å bli artist, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

Talent møter mentor er et konsept som inngår i samarbeidet Norsk kulturskoleråd har med Nordea gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR. Dette prosjektet fokuserer kulturskolenes formidling og framføring av kunst og kultur i lokalsamfunnet.

Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdommene få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre. Den påtroppende mentoren ser oppdraget som både spennende og gjevt.

– Ærefullt oppdrag

– Jeg tenker at det er et ærefullt oppdrag, og et oppdrag jeg tar på alvor. Mentorrollen har jeg vært lite i før, så det blir personlig veldig spennende. Men jeg har allerede bestemt meg for at jeg som mentor bare skal prøve å hjelpe ungdom videre på den veien de selv ønsker å gå, sier Ella Marie Hætta Isaksen.

–  Har du hatt noen i ditt liv som har hatt en mentorrolle i forhold til deg?

– Den viktigste mentoren for mitt kunstnerskap er Ebba Joks, som var min kulturskolelærer fra jeg var 6 år til jeg ble 16. Hun har lært meg så mye om å stå på scenen, og hvordan nå ut til publikum.

– Bare noen få ungdommer er så heldige at de får delta i dette prosjektet med deg. Har du noen råd å gi andre unge som drømmer om å bli betydningsfulle og anerkjente utøvere/artister?

– Mitt viktigste råd er å la magefølelsen være din viktigste manager. Lytt til samvittigheten din og hjertet ditt. Jeg tror du har best sjanse til å bygge en god karriere dersom du bygger den tro mot deg selv og dine verdier.

Som en del av prosjektet kan det bli aktuelt å trekke inn ressurser fra mentorens nettverk. I tillegg vil deltakerne også få annet relevant kunnskapspåfyll. På første samling vil de blant annet få eksperthjelp om hvordan de skal bruke sosiale medier i promotering av både seg selv og sin musikk. Samlingene vil også romme mye sosial omgang og muligens noen felles kulturopplevelser.

Talent møter mentor omfatter to samlinger i Oslo samt et tredje og siste møtepunkt, men som en ennå ikke har bestemt formen på. Mellom samlingene vil deltakerne bli fulgt opp av mentor Ella, også gjennom videotelefonmøter.

Hver deltaker betaler en egenandel på 1900 kroner som dekker samlingene med Ella, reise, mat og overnatting.

Alle de åtte deltakerne har kulturskoletilhørighet, selv om dette ikke var noe krav i søknadsprosessen.

Les også: Dette er Talent møter mentor

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.