i samarbeid med

Ungdom fikk "stjernehjelp" fra musikkteaterstjerne

2021 TMM Ruud Ellingsen 7.11.jpg
08.11.2021 Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)

OSLO: Heidi Ruud Ellingsen markerte seg godt i tv-ruta i NRK-konkurransen Stjernekamp denne høsten. Sist helg var den populære og anerkjente musikkteaterartisten på en helt annen arena  som mentor for fire unge talenter. I to døgn delte Heidi raust av sine erfaringer og sin kunnskap med de unge talentene, gjennom prosjektet Talent møter mentor, som Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om.

Fire ungdommer var utvalgt til å delta på Talent møter mentor Heidi Ruud Ellingsen:

  • Hennie Horn Hynne fra Bærum / Oslo og Viken
  • Kristin Elise Myhrmoen fra Kristiansand / Agder
  • Kristian Stokke fra Selbu / Trøndelag
  • Mari Wrånes Visser fra Kristiansand / Agder

Samtlige har meldt tilbake om veldig godt utbytte av samlinga – og møtet med Heidi Ruud Ellingsen. For ungdommene var det dessuten en bonus å få møtes – samt å få lære sammen og av hverandre. 

Helgas samling i Oslo var de utvalgte ungdommenes andre møte med Heidi Ruud Ellingsen. I juni hadde ungdommer hvert sitt eksklusive, separate nettmøte med sin mentor. Etter helgas samling vil Heidi også følge opp med å snakke med hver av dem per telefon.

I løper av helga fikk ungdommene blant annet være med på to ulike verksted med sin mentor som lærer. Alle fire fikk individuell oppfølging av sin mentor og en pianist. De fikk en felles middag og flere gode samtaler sammen med Heidi. Videre var planen at de skulle overvære ei forestilling av musikalen "West Side Story" på Chateau Neuf. Men den ble avlyst pga. sykdom. I sted ordnet arrangørene av Talent møter mentor det slik at deltakerne fikk oppleve en prøvegjennomgang av "Reisen til julestjernen" på Folketeateret. Der fikk ungdommene også komme backstage, og snakke med noen av de involverte, blant annet fikk de lære mye om en inspisients arbeidsoppgaver. De fikk også hilsen på Atle Halstensen, som er musikalsk ansvarlig for denne oppsetningen

Talent møter mentor er en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR, som Norsk kulturskoleråd og Nordea samarbeider om. Mentorordningen er ment som både inspirasjon og påfyll av viktig kunnskap for deltakerne. Her skal ungdom i alderen 15–18 år – med eller uten kulturskoletilknytning få hjelp til å finne sin egenart og sin vei videre.

Stjerne som vil dele med ungdom

Heidi Ruud Ellingsen (født 1985) er en norsk skuespiller, danser og sanger, utdannet fra Bårdar Akademiet i Oslo. Hun er opprinnelig fra Narvik, der hun blant annet fikk opplæring ved den kommunale kulturskolen. Hun var i sin tid også kommunens kandidat til Drømmestipendet, som hun da også ble tildelt.

Ruud Ellingsen scenedebuterte i 2006 og slo gjennom i 2008 da hun vant NRK-konkurransen Drømmerollen. Hun er i dag kjent for sine roller i en rekke musikaler og teaterstykker, og hun har spilt i tv-serier som «Hjem» og «100 Code». Hun ledet Melodi Grand Prix 2019 sammen med Kåre Magnus Bergh. I høstens Stjernekamp-konkurranse hang hun med til det bare var fem deltakere igjen, og hun fikk mye skryt fra musikkritikere underveis. – Jeg hadde som mål å komme til hiphop, så alt etter det var bonus, sa Ruud Ellingsen kort tid etter at hun hadde røket ut av NRK-konkurransen

Heidi Ruud Ellingsen er selv veldig bevisst på hvor viktig lærdom hun fikk fra sine kulturskolelærere i tenårene, og nettopp derfor har hun vært svært motivert for å dele sin kunnskap og sine erfaringer med kulturutøvende ungdommer gjennom Talent møter mentor.

Les også: Mer om Talent møter mentor som prosjekt

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.