i samarbeid med

Nyheter

2021-10-22 - Egil Hofsli (tekst)
Stipendvinneren i Vesterålen innbyr barn og unge til å foreslå nye kurstilbud

SORTLAND: Vinneren av Nordeas innovasjonsstipend 2021 – Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen – er i full gang med å sjøsette Smakebytes, prosjektet de fikk 100 000 stipendkroner til. Nå innbys barn og unge i Vesterålen til å foreslå nye kurstilbud.

2021-10-11 - Egil Hofsli (tekst) Aleksander Ramsland (foto - dansebilde) Thor Brødreskift (foto - portrett)
Unge talenter kan få breakeren Daniel Grindeland som mentor

OSLO: Nå er det mulig for unge dansere å søke Talent møter mentor med Daniel Grindeland, som i flere år har vært en av landets beste breakere. Et utvalg ungdom i alderen 1518 år vil i november få et eksklusivt møte med Grindeland, i form av en Talent møter mentor-samling i Oslo.

2021-10-10 - Egil Hofsli (tekst) Mirco Palazzi (foto)
Linda Hoen Tjore: – For å lykkes som operasanger, må du legge ned mye hardt arbeid

OSLO: Hvis du har en stor drøm som du har lyst til å oppnå, så er du nødt til å bruke mye tid og legge ned hardt arbeid for å få det til – og det kan en fordel om du evner å tenke entreprenørskap. Det mener det Lydia Hoen Tjore, ung operasanger på høyt nivå, som allerede har gjort suksess på flere operascener i Norge og Danmark.

2021-09-28 - Egil Hofsli (tekst) Thor Brødreskift (foto)
Daniel Grindeland: – For å lykkes som breaker, må en skape noe av verdi

OSLO: For å lykkes som breaker, må en tenke som en entreprenør og skape noe av verdi – og ta seg betalt for arbeidet som ligger bak. Det mener Daniel Grindeland, en av landets beste breakere. Han deler sine råd med ungdom i en inspirasjonsvideo som fins i flere sosiale medier nå.

2021-09-13 - Lise-Marte Vikse Kallåk (tekst og foto) Ingrid Almås (foto - alle deltakerne)
Kunstpedagoger på verksted med Killi-Olsen

STAVANGER: Penselen strykes meditativt over lerretet. Grå og fargerike streker tar form. Målet for streken er ukjent, oppgaven åpen. – Må ikke bli sånn at du skal ha noe med deg hjem. Det handler om personlig å våge, sier verkstedleder og billedkunstner Kjell Erik Killi-Olsen.

2021-09-06 - Egil Hofsli (tekst) Robin Bøe (foto - bildegalleri) Ingrid Almås (foto - kollasj) Sigrun Agøy Engum (video)
Kunsttalenter åpnet utstilling i Oslo

OSLO: Sju stolte og glade ungdommer kunne søndag 5. september ønske 50 gjester velkommen til kunstutstilling. De unge kunsttalentene som deltar i Talent møter mentor med Kjell Erik Killi-Olsen har fått en unik sjanse til å stille ut egen kunst i Nordeas kunstsamling i Oslo.

2021-09-05 - Lise-Marte Vikse Kallåk (tekst og foto)
Kursdag i Haugesund: Kreativitet og samspill om produksjoner

KURSHOLDERE OG -DELTAKERE: Kursholderne Mattias Carlsson (bak f.v.) og Tore Sergei Myklebust sammen med kursdeltakerne Marit...

2021-09-04 - Egil Hofsli (tekst) Robin Bøe (foto)
Kulturskolelærere på verkstedkurs med Kjell Erik Killi-Olsen

STAVANGER: Helga 11. og 12. september samles kulturskolelærere fra hele Rogaland til verkstedkurs i Stavanger med en av landets mest anerkjente samtidskunstnere, Kjell Erik Killi-Olsen. Det er kulturskolenes pedagoger innen visuelle kunstfag som får dette tilbudet gjennom Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland.

2021-08-31 - Egil Hofsli (tekst) Ingrid Almås (foto)
Kunsttalenter klare for ny samling og utstilling i Oslo

OSLO: Helga 3.5. september samles sju kunsttalent sammen med sin mentor Kjell Erik Killi-Olsen, for å forberede og åpne egen kunstutstilling i tilknytning til Nordeas kunstsamling på Majorstua. 

2021-08-30 - Guro Waksvik (tekst og foto)
Kursdag i Rogaland: Kreativitet og samspill om produksjoner

SOLA: Kursdag fire i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland gikk av stabelen på Sola 27. august. Bortimot 100 kulturskolelærere lot seg inspirere av kursholderne Mattias Carlsson og Tore Sergei Myklebust fra StarWorks. Samme kursdagkonsept gjentas – for ei ny gruppe kulturskolelærere – i Haugesund fredag 3. september.

2021-08-26 - Egil Hofsli (tekst)
Unge talenter klare for møte med filmskaper og fotograf Robin Bøe

OSLO: Siste helg i august skal åtte unge talent delta på Talent møter mentor-samling med fotografen og filmskaperen Robin Bøe i mentorrollen. Mye spennende program venter talentene, som allerede i vår fikk hvert sitt digitale møte med sin mentor.

2021-08-24 - Egil Hofsli (tekst)
Ny kursdag: Sceneproduksjon – fra idé til gjennomføring

STAVANGER: Det er klart for ny kursdag i Rogaland – for kulturskoleansatte i de 22 kommunene som er med i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland. Nå er det «Sceneproduksjon – fra idé til gjennomføring» med Mattias Carlsson og Tore Sergei Myklebust som gjelder. Kurset skal holdes to ganger – og nå som fysiske arrangement. Senere i september får billedkunstlærere i fylket sjansen til å delta på verksted med Kjell Erik Killi-Olsen.

2021-08-17 - Egil Hofsli (tekst og foto)
Nordeas innovasjonsstipend 2021 til Vesterålen

ARENDAL: Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen er tildelt Nordeas innovasjonsstipend 2021. Stipendet er på 100 000 kroner, og seks samarbeidende kulturskoler i Nordland skal bruke stipendet til å utvikle og gjennomføre prosjektet Smakebytes. Prosjektet vil ta i bruk eksisterende teknologisk infrastruktur og knytte den sammen med lokale læreres pedagogiske kompetanse for å gi barn og unge et unikt tilbud innenfor akkurat det de er interessert i.

2021-08-12 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend utdeles i dag – kan ses på nett direkte

ARENDAL: Tirsdag 17. august kl. 18.00 offentliggjøres det hvem i kulturskolelandet som tildeles Nordeas innovasjonsstipend 2021 på 100 000 kroner. Offentliggjøringen og stipendoverrekkelsen foregår i Arendal, under Arendalsuka 2021, og begivenheten sendes direkte på Facebook.

2021-06-17 - Egil Hofsli (tekst)
Tolv ungdommer klare for å lære av mentorene Ruud Ellingsen og Bøe

OSLO: Nå er tolv ungdommer utvalgt til å få delta på to Talent møter mentor-prosjekt, med musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen og fotografen og filmskaperen Robin Bøe i mentorrollen i hvert sitt prosjekt. I begge prosjektene blir det samlinger kommende høst, men allerede nå i juni får ungdommer hvert sitt eksklusive, separate nettmøte med sin mentor.

2021-06-15 - Egil Hofsli (tekst)
Talent møtet mentor med Adil Khan avlyst

OSLO: Det planlagte Talent møter mentor-prosjektet med danseren og skuespilleren Adil Khan, er avlyst. Det kom inn langt færre søknader fra ungdom om å delta, enn det arrangørene hadde trodd og håpet det ville gjøre. Årsaken er nok sammensatt, men mye usikkerhet rundt reiseaktivitet o.l. pga. koronapandemien, har nok sitt å si.

2021-05-10 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend: Juryarbeidet gjort – avgjørelsen holdes hemmelig til august

OSLO: 20 søknader fra 27 kommunale kulturskoler lå på bordet da juryen for Nordeas innovasjonsstipend 2021 satte seg sammen. Nå er avgjørelsen tatt, men først i august offentliggjøres det hvem som får stipendet pålydende 100 000 kroner.

2021-04-29 - Egil Hofsli (tekst) showweb.no (foto)
Talent møter mentor: Fortsatt mulig å få møte Heidi Ruud Ellingsen

OSLO: Ungdom i alderen 15-18 år med interesse for musikkteater, sang og teater, kan høsten 2021 få lære og bli inspirert av musikkteaterartisten og skuespilleren Heidi Ruud Ellingsen. Fram til 21. mai er det mulig å søke om deltakelse på Talent møter mentor med musikkteaterstjernen.

2021-04-28 - Egil Hofsli
Ungdom kan få eksklusivt møte med danseren Adil Khan

OSLO: Nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan. Et utvalg ungdom i alderen 1518 år vil i august få et eksklusivt møte med Khan, på en samling som også vil inneholde et danseverksted med breakeren Marvin Melås.

2021-04-27 - Egil Hofsli (tekst)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: Se hvem som kjemper om 100 000 kr

OSLO: Søknadsfristen er ute, og nå kan du se hvilke 27 kommunale kulturskoler som med 20 søknader kjemper om Nordeas innovasjonsstipend 2021 pålydende 100 000 kroner. Her på kulturskolebanken.no kan du også se hva prosjektene deres handler om. 

2021-04-15 - Egil Hofsli (tekst)
Talent møter mentor x 3: Ungdom kan møte Adil Khan, Heidi Ruud Ellingsen og Robin Bøe

TRONDHEIM: Tre mentorer er klare for å gi råd til, dele erfaringer med og inspirere ungdom kommende høst. Fra nå er det mulig å søke Talent møter mentor med danseren og skuespilleren Adil Khan, mens det fram til fredag 23. april også er mulig å søke om få fotografen og filmmakeren Robin Bøe og musikkteaterartisten Heidi Ruud Ellingsen som mentorer.

2021-04-06 - Egil Hofsli (tekst)
Innovasjonsideen er utvikla til fagtilbud

TYNSET: Høsten 2020 ble Tynset kulturskole tildelt Nordeas innovasjonsstipend. Det ga kulturskolen i Innlandet 100 000 kroner til å lage et fagtilbud av en innovativ idé. Nå har utviklingsarbeidet av den prisvinnende ideen gitt resultat: Kulturskolen har etablert fagtilbudet dans og teknologi.

2021-03-24 - Egil Hofsli (tekst)
Anita Krohn Traaseth: – Innovasjon i kulturskolene viktig for lokal samfunnsutvikling

OSLO: Det er viktig å tenke innovasjon i alle sektorer, og spesielt i kulturskoler, der aktiviteter som musikk, dans, visuelle kunstfag og skapende skriving m.m., bidrar enormt til dagens innovasjoner. Jeg håper at Nordeas innovasjonsstipend også i år er en stor gulrot som motiverer til mye innovasjon i kulturskolelandet vårt. 

2021-03-11 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (illustrasjonsfoto)
– Nordeas innovasjonsstipend fører til viktig idéutvikling og -deling

OSLO: Vi håper at Nordeas innovasjonsstipend fortsetter å motivere kulturskolene til å tenke nytt og komme med mange gode forslag som kulturskolene rundt i landet vil kunne dra nytte av. Det er først og fremst prosessen og det å dele gode ideer vi er opptatt av. Det sier Håvard Lindtvedt i Nordea. Han er jurymedlem for Nordeas innovasjonsstipend 2021.

2021-03-01 - Egil Hofsli (tekst)
– Nordea-prosjektet KUL-TUR gir oss en viktig arena samt gode kurstilbud

JØRPELAND: Vår kulturskoles deltakelse i Nordea-prosjektet KULTUR er verdifull på flere måter. Det gir oss en arena for erfaringsutveksling og faglige diskusjoner. Og vi får et relevant kurstilbud av god kvalitet. Det sier Frank Tore Tjørhom, kulturskolelærer ved Strand kulturskole i Rogaland og skolens lokale prosjektleder i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland.

2021-02-25 - Egil Hofsli (tekst og foto) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend: – Kulturskolene kan være viktige utviklingsaktører

OSLO: Innovasjon handler om fornyelse og forandring. Som for alle andre offentlige og kommunale virksomheter gjelder forventningene om endringsvilje og -dyktighet også for kulturskolen. Og kulturskolene skulle ha de beste forutsetninger til å være viktige utviklingsaktører i kommunene. Det sier Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd, som er jurymedlem når det skal bestemmes hvem som skal få Nordea innovasjonsstipend 2021 pålydende 100 000 kroner.

2021-02-20 - Egil Hofsli (tekst)
Verksted for potensielle søkere av Nordeas innovasjonsstipend

OSLO: For å lykkes med å levere vinnersøknaden til Nordeas innovasjonsstipend 2021 og innkassere 100 000 stipendkroner, er det viktig å investere litt ekstra innsats i søknadsskrivingen. Nå tilbys et eget verksted for kulturskoler som vurderer å søke stipendet.

2021-02-10 - Egil Hofsli (tekst) / Riccardo Annandale/Unsplash (foto) / ks.no (foto - Une Tangen)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: – Innovasjon kan styrke kulturskolens samfunnsrolle

OSLO: Kulturskolene har en unik plass i norske lokalsamfunn. De gir mulighet til kreativ og kunstnerisk utfoldelse for alle som ønsker det, og er viktige for inkludering, deltakelse, læring og mestring. Men samfunnet er i stadig endring, og i kulturskolen, som på alle andre områder, er det viktig å være opptatt av innovasjon og utvikling. 

2021-02-02 - Egil Hofsli (tekst)
Chris Holsten: – Skal du lykkes, må du elske også motgang

OSLO: Chris Holsten har blitt popstjerne av storformat i Norge. I en video laget for å inspirere kulturskoleelever og andre ungdommer til å se muligheter og gjøre noe med dem, har han et sterkt budskap å komme med. Videoen er laget som en del av Nordea-prosjektet KUL-TUR.

2021-01-28 - Egil Hofsli (tekst) Riccardo Annandale/Unsplash (foto)
Nordeas innovasjonsstipend 2021: Nå er det mulig å søke

OSLO: Nå kan alle kommunale kulturskoler med spennende, innovative prosjektideer søke Nordeas innovasjonsstipend 2021. Stipendet, som er pålydende 100 000 kroner, skal deles ut for andre gang i år – til den kulturskolen som imponerer stipendjuryen mest med et innovativt prosjekt. Søkeportalen er åpen fram til og med 16. april 2021.

2021-01-27 - Egil Hofsli (tekst og fotokollasj) Martin Bremnes og Isak Jenssen (foto)
Dokumentarfilm om de viktige møtene mellom talenter og mentorer

OSLO: Prosjektet Talent møter mentor – som Nordea og Norsk kulturskoleråd står bak – gir mange unge kunst- og kulturtalent ny verdifull kunnskap og inspirasjon. Nå presenteres prosjektkonseptet i en dokumentarisk kortfilm, laget av filmregissør Martin Bremnes. Filmen har premiere i dag, 28. januar.

2021-01-22 - Egil Hofsli (tekst)
Ny kursdag: (Enda) Bedre kulturprosjekter på 1-2-3

STAVANGER: Det er klart for ny kursdag i Rogaland – for kulturskoleansatte i de 22 kommunene som er med i Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland. Nå er det del to av «Bedre kulturprosjekter på 1-2-3» med Jonas Aakre som gjelder. Kurset skal holdes to ganger – som webinar.

Norsk kulturskoleråd

Egil Hofsli

Redaktør for nettstedet kulturskolebanken.no.