
Nordea-prosjektet KUL-TUR er et kompetanseutviklende program for kulturskoler. Intensjonen er å styrke kulturskolenes kompetanse på produksjon og formidling samt gjøre kulturskolene mer synlige.
Tekst: Egil Hofsli Foto: John Andersen
Nordea og Norsk kulturskoleråd samarbeider om Nordea-prosjektet KUL-TUR. Samarbeidet inneholder mange satsinger, rettet både mot lærere/ledere og elever.
Alle landets kommuner har et kulturskoletilbud. Den store majoriteten av elever er barn og ungdom, de fleste i alderen 9-15 år. Gjennom Nordea-prosjektet tar Nordea og Norsk kulturskoleråd grep for å støtte opp om yngre talenter og kunst- og kulturutøvere i hele landet
Nordea og Norsk kulturskoleråd – hver for seg og sammen – har et ønske om å være en viktig samfunnsaktør, lokal ressurs og bidragsyter i lokalsamfunnene rundt i landet. Samarbeidet mellom partene startet allerede i 2009. I høst ble en ny avtale signert, en avtale som gjelder for perioden 2020–2021, der Nordea er gitt opsjon på forlengelse av avtalen i inntil fem år fra og med 2022.
Partene ønsker gjennom dette prosjektet å styrke kulturskolenes kompetanse på flere områder. Målsettingen er blant annet å gjøre kulturskolene bedre rustet til entreprenørskap, produksjon og formidling i arbeidet med ulike kunstneriske uttrykk samt synliggjøre kulturskolenes virksomhet.
Her er elementene i Nordea-prosjektet KUL-TUR i dag:
- Nordea-prosjektet KUL-TUR Rogaland
- Nettstedet kulturskolebanken.no
- Nordeas kulturskolepris
- Talent møter mentor
- Tilretteleggelse for bruk av kulturskoleelever på fremføringsarenaer i Nordea
- Opplæringstiltak rettet direkte mot kulturskoleelever