Norsk kulturskoleråd Nordea

Kulturskolebanken

En verktøykasse for kulturproduksjoner

Snapchat

Av Sigrun Engum

Snapchat er et sosialt medium som egner seg best for elevene. Det er forholdsvis vanskelig å bruke dette som en tradisjonell informasjonskanal, men brukes aktivt av den yngre målgruppen.  Aldersgrensen på Snapchat er 13 år.

Om

Snapchat er en mobilapp hvor du kan dele bilder, videoer og korte tekster med vennene dine.  Bildene og videoene blir kalt for «snaps». Det som er spesielt med denne tjenesten er at et bilde du sender til en eller flere av vennene dine vil forsvinne etter maks 10 sekunder. Du kan imidlertid også publisere bildene dine i det som heter «my story». Da blir innholdet tilgjengelig for alle følgerne dine i 24 timer, før det blir bort. Du kan sende flere bilder/videoer etter hverandre.

 

Snapchat handler i stor grad om å fortelle små historier fra hverdagen, så her er det lurt å tenke dramaturgi. F.eks. kan du legge ut bilder før, under og etter en forestilling, undervegs i en øvetime eller dersom det skjer noe ekstra gøy. Som tommelfingerregel bør du alltid ha noe tekst på bildet ditt. Dette tydeliggjør ditt budskap.

 

Les mer om hvordan du oppretter snapchat-konto eller hvilke funksjoner finnes på snapchat.