Norsk kulturskoleråd Nordea

Kulturskolebanken

En verktøykasse for kulturproduksjoner

Funksjoner

Av Sigrun Engum

HASHTAGS

På Instagram er det vanlig å bruke en rekke hashtags på poster. En hashtag er en form for «stikkord», som gjør det lettere for folk å finne profilen og bildene dine.

  • Dersom du f.eks. bruker hashtag #kulturskole vil alle som søker på #kulturskole få opp bildet ditt.
  • Dette kan være særlig nyttig for å samle alle bilder rundt en hendelse som f.eks. UKM. Det opprettes gjerne egne hashtagger knyttet til slike arrangementer, f.eks. #javielskerUKM. Undersøk gjerne hva disse er.
  • Merk posten din med alle relevante ord du kommer på, og heng deg gjerne på populære hashtager (slik som #javielskerUKM).

Du lager en hashtag ved å sette firkanttegnet (#) foran ordet du vil tagge.

TAGGE PERSONER

Du kan tagge personer enten ved å klikke «tagg personer», eller ved å skrive @ og instagram-brukernavnet til brukeren i bilde-teksten. F.eks. @ukmnorge

Hvordan publisere bilder

instagram-kamera

Ta bilde ved å trykke på det blå kamerategnet midt på nede på skjermen.

instagram-velgHer kan du velge om du vil hente et bilde fra biblioteket ditt, ta et nytt bilde eller lage en video.

instagram-filterNår du har valgt bildet/ videoen du vil bruke kan du legge på et filter for å fremheve visse karakterer ved bildet ditt.

instagram-bildetekstNår du er fornøyd med bildet ditt trykker du «neste». Her kan du legge inn en bildetekst, «tagge» personer på bildet (dette kan du også gjøre i teksten, ved å skrive @ og Instagram-brukernavnet til den eller de personene du ser på bildet), og legge til stedet du befinner deg. Dette øker sannsynligheten for at bildet ditt oppdages, likes og kommenteres.

Trykk «del» for å legge ut bildet.

instagram-search

Du kan søke etter tagger, personer, steder og finne det som topper Instagram her og nå, ved å trykke på forstørrelsesglasset nede til venstre på appen din.

instagram-searching