Norsk kulturskoleråd Nordea

Kulturskolebanken

En verktøykasse for kulturproduksjoner

Facebook

Av Sigrun Engum

Facebook er det sosiale mediet vi anbefaler folk flest å begynne med, og det egner seg for alle, ledelsen, lærere og elever. Aldersgrensen på facebook er 13 år.

Om

Facebook er et stort sosialt medium hvor du kan legge ut tekst, bilder, videoer og linker, for å fortelle hva du holder på med og hva du er opptatt av. Du kan også like, kommenter og dele innhold andre legger ut. Fordi facebook lar deg publisere mange ulike typer innhold, er dette en god plattform å bruke både for å vise hva som skjer på kulturskolen, dele informasjon om arrangementer og for å gi praktisk informasjon om f.eks. søknadsfrister eller åpningstider.

Hvordan bruke facebook

Facebook er et viktig møtested mellom Kulturskolen og de som er interessert i å vite mer om det skolen driver med. En god side bør inneholde en miks av relevant informasjon og eget innhold.  Innholdet kan inkludere:

  • Oppdateringer på hva skolen holder på med
  • Informasjon om kommende konserter osv.
  • Bilder fra øvesituasjoner og forberedelser
  • Søknadsfrister
  • Tips og triks til å bli en bedre utøver
  • Hilsener fra elever og lærere

Lær mer / bruksanvisninger

Offisiell facebookside

På facebook kan du opprette en ofisiell facebookside som nærmest fungerer som en hjemmeside. Lær hvordan du oppretter facebookside.

Gruppe

Du kan også opprette en gruppe, f.eks. bare for lærere, bare for de som spiller et instrument eller bare for de som driver med en spesiell teateroppsetning. Lær hvordan du oppretter facebook-grupper.